14è Festival Circ Cric 2024
El riure és una arma de construcció massiva i quan riem plegats, acariciem junts uns instants d’eternitat i felicitat.

Per a més informació i compra d’entrades anticipades visita el web: www.circcric.com

Tota la programació al PDF d’aquest enllaç.

El festival, que se celebrarà del 16 de març al 9 de juny a Sant Esteve de Palautordera,
inclou espectacles, jocs, tallers, música i la tradicional Fira d’espectacles i activitats
Jordi Bertran, Tortell Poltrona i El Pony Pisador entre els plats forts de la programació.
Un any més, i amb l’arribada del bon temps, torna el Festival Circ Cric al Montseny! Enguany, la 14a edició del Festival tindrà lloc els caps de setmana del 16 de març al 9 de Juny a Sant Esteve de Palautordera.

El festival s’inaugurarà amb Fils i Nassos, una proposta molt especial de Tortell Poltrona i Jordi Bertran que serà un espectacle ple de llum, colors, poesia, gags, rialles, juguesques i bogeries, on difícilment algú podrà mantenir-se al marge. Amb aquest espectacle d’inauguració que es durà a terme el 16 de març a les 18h, el Circ Cric s’unirà al projecte
CAP BUTACA BUIDA, per fer d’aquesta data la primera gran Diada del Teatre a Catalunya.

El divendres 29 de març a la tarda es podrà gaudir en exclusiva del primer Symposium.0, un trobada de quinze Pallasses i Pallassos que es centraran en l’essència de l’artista sent com titelles i com una abstracció de la realitat capaços d’expressar les emocions i els llenguatges compartits amb el seu públic creant un gran moment poètic.

Els dissabtes, a banda de poder gaudir més dies de Fils i Nassos, a petits i grans no podran parar de cantar i ballar amb El Pony Pisador i el seu espectacle Pony Menut, un viatge pel món a través de les tradicions sonores d’arreu, centrat en entendre la música com una manera de passar-ho bé amb els amics i la família.

També passaran pel Circ Cric el Grupo Saltimbanqui, com a artistes amics convidats del Fils i Nassos del 25 de Maig. Aquests titellaires de Mèxic presentaran el seu espectacle Cuentos de México, amb cançons de la seva terra i diferents curts teatrals de titelles i diferents tècniques de manipulació.

Els diumenges el riure està assegurat amb Badacirc, un espectacle ple de de números de circ amb molt d’humor de la mà del gran Tortell Poltrona.

A més a més al juny es podran veure alguns espectacles en exclusiva. El dissabte 1 de juny els assistents podran gaudir amb el ja emblemàtic espectacle Què Bèstia! de Tortell Poltrona que destaca per les seves escenes d’humor inspirades en els grans clàssics del circ. D’altra banda, el dissabte 8 de juny el Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel presentarà VIU!!!, amb un espectacle protagonitzat pels alumnes dels 1r any de Grau Superior que combina diverses
disciplines de circ.

També presentaran el seu espectacle de fi de curs els alumnes de 1r any de l’Escola de Circ Carampa de Madrid, escola que porta en actiu des de 1994 i que enfoca el seu treball a l’ensenyament de les arts circenses d’una manera professional i mantenint un compromís de continuïtat i professionalitat als seus programes.

L’edició d’enguany tancarà amb el Collectif Bislacco, un grup de 12 estudiants de segon any de la formació superior de l’escola EsacTo’Lido, vinguts de diferents racons del món que realitzaran equilibris de mans, acrobàcies, teles aèries, malabars utilitzant el màstil xinès i roda cyr.

Fira d’espectacles i activitats
En aquesta edició també s’organitzaran les ja tradicionals Fires d’espectacles i activitats al Circ Cric, tot un festival dins del festival!

Els diumenges 24 de març i 19 de maig la fira tindrà un munt de propostes a l’aire lliure al llarg de la jornada. A partir de les 11h del matí, els jocs, l’animació, els tallers de circ i maquillatge, els contes i tot tipus d’espectacles s’encadenaran sense treva a càrrec d’associacions i escoles de circ i d’artistes com La Finestra Nou Circ, Cia. Trocos Lucos, Cia. La Córcoles, Cia Traüt, La Petita Lu o Pep Callau o un concert de Lasta Sanco, entre d’altres.

Un dia al circ

Des de 1996, el Circ Cric programa cada primavera jornades de circ per a escolars en horaris lectius. Una proposta per la qual han participat més de 300.000 escolars de tot Catalunya. En la seva 14a edició, el festival torna a oferir l’activitat, de 20 de març al 31 de maig, per a que els escolars tinguin l’oportunitat de descobrir i conèixer de prop el món del circ i el que hi ha darrere: esforç personal i col·lectiu, la solidaritat, la pluralitat i el respecte.

Per a més informació i la compra d’entrades anticipades es pot consultar el web: www.circcric.com

Tota la programació al PDF d’aquest enllaç.