Tot el programa de Les Santes a https://www.lessantes.cat/programa-resumit

Circ i Pallasses a «Les Santes de Mataró» del 25 al 28 de juliol.
A l’Espai Familiar del Nou Parc Central, i a l’espai Firal del Parc Central.

Cia
 Hotel iocandi (Circ)
Dimarts 25 de juliol de 2023 / 20 h / Espai Familiar del Nou Parc Central
Un espectacle visual amb elements de circ i amb la música com a protagonista, que convida a la reflexió a partir de la creació d’un univers submarí. Amb tocs poètics i alhora absurds es fa front a temes com l’impacte del turisme, el silenci, la lluita de poders, la buidor i la solitud davant la immensitat.
Pelat de Joan Català (Circ)
Dimecres 26 de juliol de 2023 / 19 h / Espai Familiar del Nou Parc Central
Espectacle poètic a partir del moviment i l’equilibri. La proposta escènica esborra les fronteres entre la dansa, el circ, el teatre i la performance, i cerca la interacció amb l’espectador. Alhora que fa una reivindicació de l’objecte fet a mà i de l’ús de tècniques artesanals, que parteixen de l’aprenentatge i els records en contraposició amb els mitjans tecnològics omnipresents.
Maña de Manolo Alcantara (Circ)
Dimecres 26 de juliol de 2023 / 20 h / Espai Firal del Parc Central
Espectacle-instal·lació sorprenent i innovador. El protagonista absolut és l’enginy, un atribut humà universal, atemporal i transversal que ha permès a la humanitat ser constructora i artística. Viureu el procés de construcció d’un arc gegant de caixes de manera molt visual i hipnòtica, a base d’una tecnologia ancestral i on l’artesania té un paper imprescindible, imposant-se a materials i eines intel·ligents, a mig camí entre el coneixement i la intuïció que ens ha de seguir definint com a persones.
Aquest acte es farà a l’Espai Firal del Parc Central per optimitzar l’escenografia de l’espectacle i la visibilitat del públic.
A la fresca de Cia. Ana Confetti (Pallasses)
Dimecres 26 de juliol de 2023 / 21 h / Espai Familiar del Nou Parc Central
Tres personatges i una cadira gegant surten a prendre la fresca. Escenes quotidianes amb ben poques paraules i un xic surrealistes us faran riure i somriure.
L’espectacle s’inspira en les àvies que a les nits d’estiu sortien —en alguns pobles encara ho fan— a prendre la fresca i comentar les anècdotes de la jornada, en què qualsevol fet quotidià podia esdevenir una gran història…
¡Que buen día! de Maite Guevara (Pallassa)
Dijous 27 de juliol de 2023 / 19 h / Espai Familiar del Nou Parc Central
Encara que plogui o nevi, per la Martina sempre pot ser un bon dia. La clown ve a mostrar-vos que qui somia i obre els ulls sempre pot veure un món ple de possibilitats infinites, i bones. Si teniu ganes de passar-vos-ho bé, aquest és el vostre lloc! Les persones avorrides, amb poca imaginació i sense ganes de jugar absteniu-vos de venir. I és que en aquesta vida, l’actitud ho és tot!
De tu a tu de Mur (Circ)
Dijous 27 de juliol de 2023 / 21 h / Espai Familiar del Nou Parc Central
Què passa quan dues persones, sense prejudicis de cap mena, es troben a soles? Què sorgeix d’aquesta trobada íntima, sincera? Neix la veritat, el joc, l’amor, la comprensió, la ira, la fragilitat, la complicitat… Aquí teniu un espectacle de circ integrador que és un mirall de què són i què haurien de ser les relacions personals. Hi veurem cinc trobades entre dos artistes, ben diferents però ben iguals; perquè, al cap i a la fi, tots funcionem de manera diversa, i ningú és més o menys, oi? Ens mirem als ulls de tu a tu i aprenem a conèixer-nos i apreciar-nos tal com som. No us perdeu un espectacle constructiu, original, positiu, amb acrobàcies i música. Un espectacle únic fet a Mataró i que ha traspassat fronteres!
¡¡¡Arriba!!! de Jose Luis Redondo (Circ)
Divendres 28 de juliol de 2023 / 19 h / Espai Familiar del Nou Parc Central
Un espectacle esbojarrat amb un sol protagonista i els seus equilibris i caigudes, les seves habilitats i la seva poca traça… I que, com a ell li agrada dir, utilitza l’humor com a arma de comunicació massiva, de destrucció de prejudicis i de construcció de llibertats. La combinació perfecta de circ, humor i complicitat amb la gent per passar junts una bona estona!
Sin Ojana de Chicharrón Circo Flamenco (Circ)
Divendres 28 de juliol de 2023 / 21 h / Espai Familiar del Nou Parc Central
El títol, Sin Ojana, vol dir sense mentides, sense hipocresies. És tota una declaració d’intencions de l’espectacle: un cant a la llibertat i un homenatge a la puresa i sentiment del flamenc, una fusió dels seus ritmes amb els malabars més propis del món del circ. Aquest mestissatge se sustentarà amb tocs d’humor i de sàtira.
Premi Zirkolika 2022 votació popular
Premi Pom d’Or Festival Sense Portes 2022
Primer premi i Premi del jurat al Festival Circada 2020