La Mercè 2017 viene cargada de propuestas de artes escénicas, coloridas, estimulantes, animadas, eclécticas, cómicas, circenses, bailarinas, musicales y para todas las edades.

Os hemos preparado una selección de los imprescindibles de este Festival MAC – Mercè Artes de Calle.

EL PARC DE LA CIUTADELLA S’OMPLE DE DANSA, CIRC I PROPOSTES FAMILIARS:

> Hands, amb la companyia Up & Over It

Una irlandesa de Cork i un gal·lès de Cardiff s’han inventat un espectacle que barreja la dansa, el folk i el teatre i que té un claríssim parentiu amb el tap dance. Suzanne Cleary i Peter Harding no en tenen prou, a colpejar el terra amb els peus i, entre glop i glop, recorren a les mans per fer sonar la taula on són asseguts. I és que a aquests dos joves plens de talent gairebé no els cal ni posar-se dempeus per ballar! Segur que després de veure’ls us quedeu amb un somriure als llavis.

> Nàufrags, de La Industrial Teatrera

Jaume Navarro i Mamen Olías, un català i una madrilenya amb llargues trajectòries al món del teatre i del circ, van crear un projecte conjunt que porta funcionant des del 2002. Han estrenat espectacles amb tanta màgia i tant d’humor com “Nàufrags”, que ara porten a la Ciutadella interpretat pel mateix Jaume Navarro i per Cristina Soler. Podreu conèixer l’illa on viuen, veure’ls intentar comunicar-se mitjançant missatges en ampolles, discutir per saber qui és el rei o la reina del tros de terra on viuen i col·leccionar somriures i moments poètics. Un espectacle que ret homenatge a tots aquells petits naufragis que omplen la nostra vida quotidiana i a tots aquells viatgers que s’han trobat un dia, sense saber com, habitant una illa deserta.

> Vibra, de Brodas Bros

Els Brodas Bros s’alien amb uns còmplices habituals: el col·lectiu de percussió Brincadeira. Amb ells munten un espectacle tan poètic com energètic que, sí, gira al voltant del tambor, però també inclou instruments electrònics i acústics, entre els quals la veu humana. Com és habitual, no faltaran el hip-hop, el popping, el locking i el breakdance, que són marca de la casa.

> La dernière danse de Brigitte, amb Zero en Conducta

Una companyia que va néixer al taller de Pepe Otal ha aconseguit crear el seu propi llenguatge escènic mitjançant el gest i el teatre de titelles.
Us commouran i divertiran a la vegada manipulant entre tots dos un titella gegant (digueu-li Brigitte) o utilitzant els elements més humils per tal de crear uns personatges tendres. Escolteu aquests personatges fets d´escombraries interpretar un playback d’un tema musical clàssic i atorgar a les cançons noves i divertidíssimes lectures. Si no se us escapa el riure mentre els veieu és que de veritat teniu molt mal dia.

PUGEU AMB BUS O TELEFÈRIC, PERÒ EL MILLOR CIRC ÉS DALT EL CASTELL:

> Suite, amb la Cia. Pepa Plana

Tot un referent de l’escena a Catalunya, la companyia Pepa Plana estrena a Barcelona un espectacle que té com a protagonista un ésser singular, una persona dolça i una mica excèntrica. Viu en solitud envoltada de gent i no se sap d´on ve –encara que sembli que ve de lluny– ni cap a on va –tot i que fa ben bé l’efecte que no té cap destí concret. S´instal·la en un gran cercle i no diu res. Només vol que ens la mirem, ser vista, i que ens l´estimem.

> Rien à dire, amb Leandre

Un artista de carrer que s’ha fet un mestre en el domini de la poesia escènica i s’ha convertit en un dels principals artistes de circ de l’escena catalana, porta a la Mercè la versió de carrer d’un espectacle de sala on, sense necessitat de dir ni una paraula, converteix l’escenari en casa seva, un pis ple de mobiliari extravagant des del qual compartirà amb el públic solitud i emocions. Una petita perla que navega entre l’optimisme i la nostàlgia. Per riure, somiar, i sentir com se’ns escalfa el cor moment a moment amb un dels grans noms del teatre de clown.

> Handstand act on rocking horse, de Saleh Yazdani

Un acròbata especialista en equilibris sobre les mans presenta un número on és capaç de mantenir-se dret sobre les superfícies més inestables, fins i tot un cavall de fusta de grans dimensions que és menys infantil del que pugui semblar… S’hi mantindrà dret fent servir les dues mans o, fins i tot, una de sola.

> Gravir, a càrrec de la companyia Les Quat’ fers en l’air

Els Petits Prínceps és un concert? No ben bé, tot i que la música no falta en aquest espectacle protagonitzat per la Clara, una artista que utilitza el llenguatge del circ per crear un muntatge fet de poesia i ple de calidesa i sensibilitat on ens presentarà personatges com l’oreneta o el llapis blau. L’acompanya Marcel Calvet, que és tan capaç de tocar la guitarra i altres instruments musicals com de posar-se a fer unes acrobàcies espectaculars. -Al Palauet Albéniz.

Si en voleu saber més, aquí teniu tota la programació.