Lo mejor del circo del 14 de abril al 1 de mayo en el Mercat de les Flors (Bcn, Es)


EL RISC ES DESPLAÇA
El circ, que sempre ha tingut un component nòmada i familiar, va prenent noves posicions dins les arts escèniques contemporànies, assentant-se i desplaçant el risc cap a nous espais del seu domini. Al Mercat de les Flors s’esdevé el Circ d’Ara Mateix, un cicle per conduir-nos en aquests territoris bellugadissos.

“Si durant els 70 i 80 el circ va rebre una gran contaminació del teatre i la seva narrativitat, ara també s’acosta cap a la dansa”, explica Roberto Magro, especialista de circ. El canvi fou propiciat per una formació professionalitzada i un acostament obert als seus termes. “Un salt mortal sempre serà un salt mortal, però la preparació i el que passa després, ha canviat”.

Alliberat de formalismes, l’artista de circ contemporani decideix avui la relació que vol tenir amb el públic -al carrer, al teatre, sota la carpa…- i cap a on vol dur la seva investigació. Així, la Companyia de Circ “eia” utilitza el cos com a matèria acrobàtica; Claudio Stellato crea tot un univers a partir de la fusta; Animal Religion estudia el moviment animal. I Le Vide, de F. Gehlker, A. Auffray i M. Diaz Verbeke, narra el mite de Prometeu a través de cordes i politges. “L’objectiu és explicar alguna cosa a través d’imatges de força evocadora, metafòrica”. Ja no es tracta d’un conjunt de varietats, sinó d’aprofundir en una d’elles per resoldre un problema concret: 3 pilotes i dues mans, un trapezi i dues persones…

Això sí, es manté el sentit de companyia, de creació col•lectiva, de familiaritat i de proximitat. “Més enllà de la por i l’estupor, el circ és emoció”.

Roberto Magro, especialista i director de circ

Circ d’ara mateix, per Jordi Jané al Blog del Mercat de les Flors

+ info http://mercatflors.cat/ciclesifestivals/circ-dara-mateix-2015-16/

2016-10-26T16:54:37+00:00

Comenta usando tu cuenta de...

Loading Facebook Comments ...

Deja un comentario

CLOWNPLANET.COM… difundiendo el clown desde el año 2000


Clownplanet.com, el universo de clowns, payasos y payasas en internet.

Historia de los payasos, clowns de hoy, de ayer, de cine y tv, de hospital, noticias, grupo en facebook, cursos de clown y payaso, actuaciones y eventos, textos, libros, entrevistas, videos, festivales, enlaces y mucho más... siempre todo relacionado con el mundo clownesco.

SUSCRÍBETE AL BOLETÍNCLOWNPLANET
Recibe la actualidad clownesca en tu correo
Nunca compartiré tus datos con terceros sin tu consentimiento previo.
Tu dirás...